Logbog

Hej,

Her kommer der en kort opdatering over hvad jeg har lavet i løbet af ugen, dag for dag.

Logbog tirsdag d. 26/4-2016

I dag startede vi med at mødes i den ene klasse, hvor vi fik at vide hvilke ting og emner vi skulle arbejde med i den kommende uge. Vi fik også en introduction til selvportrætter – både et selvportræt som billede og selvportræt som tekst.

Efter det begyndte jeg på at svare på en masse spørgsmål om mig selv og min modsætning. Spørgsmålene handler om identitet og ligger på hjemmesiden med andre øjne

Da  jeg havde svaret på alle spørgsmålene skulle jeg at lave 2 forskellige portrætter, et af mig og et af min modsætning. Det var lidt svært at finde ud af hvilke 2 portrætter jeg skulle lave. Da vi lige var blevet introduceret til en masse forskellige måder at lave portrætter på. Jeg endte med at lave en collage og et billede, fordi jeg synes det lød sjovt, og fordi det er en anderledes måde at arbejde på end den måde vi normalt arbejder på. Derudover ville jeg gerne udfordre mig selv ved at lave noget kreativt og noget med at tegne, da det normalt ikke er mine stærkeste sider. 

I løbet af i dag har jeg lært om forskellige måder at lave portrætter på. Man kan både lave det som en video, en podcast, et billede, en collage eller et skrevet portræt. Jeg synes det har været meget interessant at lære om, men samtidig gjorde det også at det var sværere at finde ud af hvilke to portrætter jeg skulle lave, da jeg pludselig fandt ud af at der findes mange spændende måder at lave portrætter på.

Logbog onsdag d. 27/4-2016

Vi startede dagen med at få et oplæg om at blogge i den ene klasse. Vi fik både noget information om hvad en blog er og hvilke informationer vi skulle have med i vores blog. Derefter begyndte jeg at lave min blog, og layoute den. Jeg lavede også mit første blogindlæg. Jeg synes det er meget sjovt og interessant at lave en blog, men det kan også være lidt frustrerende da jeg ikke har prøvet det før.

Min blog skal handle om selviscenesættelse og identitet. Grunden til emnevalget er at vi har humanistisk uge med emnet selviscenesættelse, og derfor arbejder med en masse ting under dette emne som jeg kan blogge om.

Da jeg var kommet godt i gang med bloggen gik jeg videre til næste arbejdsopgave som gik ud på at lave mit billedportræt færdigt. Da det var gjort begyndte jeg på min collage om min modsætning. Jeg startede med at printe de billeder ud jeg synes beskrev min modsætning. derefter klippede jeg dem ud og satte dem op som en collage. Jeg synes det var lidt svært, da jeg virkelig skulle tænke over hvordan jeg er som person, og hvordan jeg ikke er.

I dag har jeg lært hvordan man opretter og layouter en blog. Jeg har brugt lang tid på bloggen, fordi jeg synes det var svært at få layoutet som jeg gerne ville have det, og også fordi det var udfordrende at finde rundt i den måde jeg skulle redigere bloggen på, da det ikke er noget jeg er vant til at lave.

 

Logbog for torsdag d. 28/4 2016

I dag startede vi med at samles i den ene klasse hvor vi fik at vide hvilke ting vi skulle have på vores blog. Derefter lavede jeg videre på min blog, og begyndte at skrive nogle flere blogindlæg.

Klokken ti samledes vi igen i den ene klasse. Der fik vi at vide, at vi skulle lave en kreativ boganmeldelse af en novelle. Vi kunne vælge imellem 3 noveller enten “catwalk”, “plastic” eller “lykke”. Jeg valgte sammen med nogle andre at lave en kreativ boganmeldelse over novellen “lykke”. Den kreative boganmeldelse skulle indeholde 2-3 forskellige elementer. Jeg har valgt at lave et læseteater sammen med Mathilde, Camilla og Ursula. Derudover har jeg valgt at lave et podcast og en tegning der er inspireret af teksten.

Vi sad alle 4 sammen og læste novellen hvorefter vi fandt ud af hvilke 2 scener vi ville lave læseteater over. Da vi havde fundet de to scener, filmede vi læse teateret.

Derefter fandt jeg ud af hvilket stykke i teksten jeg ville lave en podcast over, og hvilket stykke fra teksten jeg ville tegne. Da det var gjort gik jeg ellers bare i gang med de to opgaver.

I dag har jeg lært at lave et læseteater. Det var meget sjovt at lære en ny udtryksform jeg kunne bruge til min kreative boganmeldelse.

Der har været flere forskellige ting i løbet af dagen der har været udfordrende. Det har blandt andet været udfordrende at gennemskue hvad budskabet var i novellen “Lykke” da novellen var skrevet anderledes end de tekster jeg plejer at læse. Dog fandt vi i fællesskab frem til at novellens budskabe er at man skal elske sig selv for den man er og ikke tro at man kan finde lykke ved at være som alle andre.

Noget andet der også har været udfordrende er at finde ud af hvilket billede jeg skulle tegne, da der er en masse forskellige elementer i novellen.

Man kunne vælge mellem at læse 3 forskellige noveller. “Plastic”, “Catwalk” og “Lykke”. Vi valgte at læse novellen “Lykke” da vi troede det var den novelle der var mest at fortolke på. En anden grund til at jeg valgte novellen “lykke” var at vi gerne ville have lidt udfordring og det var den sværeste novelle.

 

Logbog fredag d. 29/4 2016

I dag startede vi endnu engang samlet i en klasse, hvor vi fik en kort gennemgang af hvilke ting der skulle laves i dag, og hvilke forskellige opgaver vi skulle færdiggøre. Vi fik at vide, at vi skulle lave et blogindlæg, om hvordan vi iscenesætter os selv. Jeg synes det lød som en meget spændende, men også svær opgave. Normalt tænker jeg ikke så meget over, hvordan jeg iscenesætter mig selv, men denne uge har sat nogle nye tanker i gang. Alt i alt synes jeg opgaven om “hvordan jeg iscenesætter mig selv”, har været udfordrende, men også spændende. Det fik mig til at tænke over om, og hvordan jeg ændrer mig i forhold til mine omgivelser.

Jeg har også lavet min tegning til min kreative boganmeldelse færdig, det gav mig lidt problemer, da jeg ikke var helt sikker på hvilken del af teksten jeg ville afbildede. En anden ting jeg har brugt meget tid på i dag er at skrive en evaluering af denne uge, da min holdning har ændret sig meget i løbet af ugen.

Jeg ved ikke om man direkte kan sige, at jeg har lært noget i dag, men jeg er blevet bedre til at skrive tekster der omhandler mig. Jeg plejer, at have meget svært ved at skrive tekster om mig selv, da det ikke ligger helt naturligt til mig, at skrive, og fortælle om dybere emner der vedrører mig.

 

Advertisements